Viktig information om 5-års-/ garantibesiktningen den 28 och 29 April

Nu är det dags för den slutgiltiga garantibesiktningen på vår fastighet. Det är sista chansen att få garantiärenden gällande produktionsfel åtgärdade.

Besiktningen kommer att göras enligt följande schema:

28 april

Ledungsv 9 - 08:00 - 09:00

Ledungsv 11 - 09:00 - 10:15

Ledungsv 7 - 10:15 - 11:15

Ledungsv 5 - 12:30 - 13:30

Ledungsv 1 - 13:30 - 15:00

Utvändig besiktning - 15:00 - 17:00

29 april

Miklagårdsv 52 - 07:30 - 08:30

Miklagårdsv 54 - 08:30 - 09:30

 

Observera att tiderna är ungefärliga och att besiktningen kan ske med start innan eller efter dessa angivna tider.

Besiktningsmannen kommer rutinmässigt att inspektera de mest kända problemområdena, exempelvis sprickor i hörn, kärvande ytterdörr, etc. 

Om ni har svårupptäckta fel eller brister så notera dessa på en lapp och lämna den på dörren eller köksbordet för att underlätta för besiktningsmannen. Exempel på svårupptäckta fel eller brister skulle kunna vara köksfläkten, kärvande fönster, väggsprickor, knarr i trägolvet, sprickor i kaklet i badrummet, ej tät ytterdörr, problem med balkongdörr, fuktskador/mögel i förrådet etc.

Tänk på att rum och utrymmen behöver vara besiktningsbara för att besiktningen ska kunna utföras. För mycket saker i klädkammaren kan exempelvis hindra besiktningen av det utrymmet.

Med tanke på Corona-läget gäller några speciella förhållningsregler vid besiktningen

  • Om ni är sjuk eller har sjukdomssymptom kommer ingen besiktning att ske. Muntliga synpunkter tas emot och antecknas i bilaga 
  • Besiktningsmannen inspekterar lägenheten ensam, de boende väntar utanför - inga undantag kommer att göras från denna regel!
  • Andningsskydd FFP2 för samtliga närvarande vid inomhusbesiktning 
  • Handsprit används mellan varje bostad 
  • Folkhälsomyndighetens regler är alltid gällande

För er med 4:or på övervåningen – en inspektion av vinden kommer att ske

Besiktningsmannen måste ha tillträde till varje lägenhet för att garantibesiktningen skall kunna genomföras. Boende/medlem som inte är hemma under tiden för besiktning får själv lösa detta genom kontakt med en granne eller bekant som kan ombesörja tillträdet. 

Om ni har frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta styrelsen på brfgaloppen@yahoo.com

Under söndagens städdag kommer styrelsen att hålla en kort information vid 09:30 gällande garantibesiktningen så kom förbi om ni har några frågor…